Sneijder: "EK is lastiger dan WK"

Olga Kroeders

Wesley Sneijder is van mening dat Oranje op het EK lastigere tegenstanders treft dan op een WK. De middenvelder denkt dat de onderlinge verschillen een stuk kleiner zijn.

Voor Sneijder en Oranje begint het EK vanavond met een groepsduel tegen Denemarken. De spelmaker, die vandaag zijn 28ste verjaardag viert, meent topfit te zijn en verwacht een lastig toernooi in Polen en Oekraïne. "Een EK is een stuk moeilijker dan een WK."

"Er zijn geen teams uit andere continenten waar je van tevoren weet dat je er drie punten tegen gaat pakken", legt Sneijder voorafgaand aan het eerste duel uit tegenover diverse aanwezige media. "Er doen erg sterke landen mee." De middenvelder heeft er veel zin in. "Ik voel me uitstekend en meer dan honderd procent fit. Ik voel geen pijn meer, heb getraind, wedstrijden gespeeld en ben er helemaal klaar voor."

Sneijder hoopt een teleurstellend jaar bij Inter af te sluiten met een succesvol EK. "Ik heb dit seizoen niet heel veel gespeeld, maar voel me goed en ben niet zo moe als twee jaar geleden. Maar ik kan pas na het toernooi oordelen of dat een voordeel is of niet."