Ronaldo: ''Vertrouw Özil en Khedira even niet''

Olga Kroeders

Cristiano Ronaldo neemt het vanavond met Portugal op tegen Duitsland. Hij treft in dat duel zijn ploeggenoten Mesut Özil en Sami Khedira. Die zal hij even niet vertrouwen.

"Ik heb twee vrienden zitten bij het Duitse team", zegt Ronaldo tegenover Portugese media. ''De afgelopen dagen hebben we elkaar nog wel even gesproken, maar ik heb niet te veel gezegd, want ik vertrouw ze nu even niet zo", zei de Portugees met een knipoog over zijn ploeggenoten van Real Madrid.

"Maar ik ben blij dat alles goed is met mijn Duitse vrienden. Dit keer spelen we niet met maar tegen elkaar." In Lviv rekent Ronaldo op een sterk Duitsland, hij vreest vooral de collectieve kracht. "De grote kracht van het Duitse team zit hem in de eenheid. Iedereen weet in het veld precies wat hij moet doen. Dat is de reden waarom Duitse teams meer succes hebben dan andere teams."

Vandaag voor het eerst dit EK de ploegen uit de sterkste groep, poule B, actief. Nederland start met een wedstrijd tegen Denemarken en, misschien wel, de twee topfavorieten uit de groep beginnen meteen met een onderinge clash.