Advocaat: "Een belangrijke overwinning"

Olga Kroeders

Dick Advocaat zag zijn Rusland met 4-1 van Tsjechië winnen. De bondscoach zag zijn ploeg als outsider, maar zal nu toch erkennen dat zijn ploeg wel erg gevaarlijk is.

"Het was een belangrijke overwinning", zei de keuzeheer in gesprek met de NOS. "Het werd ons even moeilijk gemaakt doordat zij de 2-1 maakten. Uiteindelijk wonnen we en dat was goed voor ons zelfvertrouwen. We moeten wel realistisch blijven: de prijzen worden op het einde pas verdeeld. We moeten onze slechte momenten verbeteren, het was niet allemaal geweldig."

De voorhoede en het middenveld van de Russen maakten indruk. "We hebben veel kwaliteiten voorin. Met een paar snelle en balvaardige jongens. Daar kwamen de bijsluitende middenvelders nog onder. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald in een overwinning."

Alan Dzagoev was de grote man van Rusland. Het jonge talent maakte veel indruk. "Het is een jongen die al twee jaar bij CSKA Moskou in de basis staat. Guus Hiddink betrok hem destijds al bij de selectie, maar toen speelde hij nog niet. Hij is de laatste vijf weken geblesseerd geweest, traint pas twee weken weer mee. Op het einde kwam hij duidelijk nog wat kracht tekort", besluit Advocaat.