Tot vijftien jaar cel geëist tegen tattookillers

Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tegen de zogenoemde 'tattookillers' straffen geëist tot vijftien jaar cel. Verdachten Jeroen S. en de broers Cor en Brian P., die hun bijnaam danken aan een grote tatoeage op hun rug, staan terecht voor de liquidatiepoging op Marlon Dalfour in 2009.

Cor P. en Jeroen S. zouden volgens het OM vijftien jaar de gevangenis in moeten. Tegen Brian P. werd dertien jaar geëist. Ook tegen de vierde verdachte, Evert S., eiste justitie dertien jaar cel. Hij is voortvluchtig en staat op de nationale opsporingslijst.

De destijds 34-jarige Amsterdammer Dalfour werd in augustus 2009 in de Vierlinghstraat in Amsterdam Slotervaart beschoten toen hij in zijn auto zat. Hij werd vanuit een rijdende auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.

Het moordcommando wordt ook in verband gebracht met de in februari 2009 gepleegde moorden op de 30-jarige Boneka Belsereng en de 33-jarige Yassin Chakor. Het onderzoek naar deze moorden loopt nog, meldt een woordvoerder van het landelijk parket.

De uitspraak van de rechter staat gepland op 17 juli.