Downing: "Engeland niet bang voor Frankrijk"

Olga Kroeders

Engeland-aanvaller Stewart Downing waakt voor de kwaliteiten van Frankrijk, maar meent geen angst te hebben voor het elftal van bondscoach Laurent Blanc.

Engeland en Frankrijk zijn in groep D wellicht de twee grootste favorieten. De grootmachten treffen maandag elkaar al in de eerste groepswedstrijd. Downing kijkt uit naar het duel, maar is op de hoogte van de kwaliteiten van de tegenstander. "Ze zijn een goed team, maar dat zijn wij ook. We kennen hun sterktes en zwaktes en trainen daar deze week op."

"Frankrijk ziet er vooral voorin erg goed uit en ze hebben enkele geweldige individuele spelers", vervolgt Downing tegenover diverse aanwezige media. "Gelukkig hebben wij die ook, maar het is duidelijk dat het een zware wedstrijd zal worden. Ik denk echter niet dat we bang voor ze zijn. Het wordt een geweldige openingswedstrijd en we hebben vertrouwen in een goed resultaat."

Engeland kende tot dusver al behoorlijk wat tegenslag en zag Gareth Barry, Frank Lampard en Gary Cahill allemaal wegvallen met blessures. "We zijn de afgelopen twee oefeninterlands ongelukkig geweest met het verlies van Frank en Gary", beseft Downing. "Het zijn twee grote spelers en ze hebben veel gepresteerd in de kwalificatie. Het is teleurstellend, maar het is ook een kans voor anderen om hun stempel te drukken."