Santos: "We willen Griekse volk gelukkig maken"

Olga Kroeders

Bondscoach Fernando Santos hoopt dat Griekenland tijdens het komende EK net zo'n indruk kan achterlaten als het elftal van 2004, dat destijds Europees kampioen werd.

Griekenland kende een succesvolle kwalificatiereeks en eindigde in een groep met onder meer Kroatië en Israël ongeslagen bovenaan. Voor de ploeg van bondscoach Santos begint het toernooi morgenavond met een duel tegen Polen. De Portugese oefenmeester hoopt dat zijn ploeg het land niet teleur zal stellen. "We willen het Griekse volk zo gelukkig mogelijk maken."

Santos verwacht een gedreven Griekenland. "We hebben bewezen dat we met veel passie kunnen vechten en zijn vastberaden om iets neer te zetten", aldus de bondscoach op de persconferentie. In 2004 wist Griekenland nog een enorm succes te behalen door het EK in Portugal te winnen. Destijds lukte dat onder Otto Rehhagel.

Santos wil echter niet teveel vergelijkingen maken tussen het elftal van toen en nu. "Meneer Rehhagel heeft een van de grootste successen in het Griekse voetbal geboekt. Alle Grieken zijn hem hier dankbaar voor. Desondanks heeft elke coach zijn eigen ideeën en filosofie. Dat moet je respecteren. Vergelijkingen zijn nooit goed."