Nederlands gezin komt om door explosie Italië

Redactie

Een Nederlands gezin is donderdag om het leven gekomen in de Zuid-Italiaanse plaats Conversano. De slachtoffers, een man, een vrouw en een kind van 18 maanden, bevonden zich in een pand dat 's ochtends instortte na vermoedelijk een gasexplosie.

Het zou gaan om een gezin uit Woudsend in Friesland. Ze zijn uit het puin gehaald na een urenlange zoekactie. Volgens reddingswerkers droegen de leden van het gezin nog hun pyjama.

De man is volgens de lokale autoriteiten van Italiaanse afkomst, maar alle slachtoffers hebben de Nederlandse nationaliteit. Het gezin was enkele dagen geleden aangekomen in Conversano voor een vakantie. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is nog niet duidelijk wanneer de slachtoffers worden gerepatrieerd.

Door de explosie stortten twee oude gebouwen aan een nauwe straat in het centrum van Conversano in. Een gebouw was leeg en in het andere gebouw zaten vooral toeristen. Tien mensen zijn gewond geraakt. Reddingswerkers met honden zochten donderdagnamiddag nog naar mogelijke andere slachtoffers. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat de straat waar de gebouwen aan liggen maar enkele meters breed is.

Volgens burgemeester Giuseppe Lovascio van Conversano is de instorting mogelijk veroorzaakt door een explosie op de eerste verdieping van een van de gebouwen. Omdat in de omgeving een gaslucht hing, wordt gedacht aan aan gasexplosie. Door de ontploffing zijn ook andere panden beschadigd die moesten worden ontruimd. Ongeveer 50 mensen zijn voorlopig dakloos geraakt.

Nederlands gezin komt om door explosie Italië
Nederlands gezin komt om door explosie Italië (Foto: ANP)