Zimling: "Van Bommel is niet de snelste"

André

Niki Zimling ziet kansen tegen Nederland. De Deense middenvelder denkt dat zijn land vooral zijn eigen spel moet blijven spelen om Oranje pijn te doen.

Zaterdagavond kruisen Nederland en Denemarken de degens in Charkiv. Hoewel Oranje als favoriet het eerste groepsduel ingaat, acht Zimling zijn ploeg zeker niet kansloos. De voormalig middenvelder van N.E.C. Nijmegen ziet vooral op het middenveld perspectief voor Denemarken.

"Ze hebben enkele grote jongens, maar Mark van Bommel is bijvoorbeeld niet de snelste", aldus Zimling tegenover diverse aanwezige media. "Hij rent ook niet al te veel. We moeten dus gewoon doorgaan met ons eigen spel, waarin we vooral de passing goed uitvoerden. Op die manier kunnen we misschien langs hen spelen en zo vrije trappen forceren."

Ploeggenoot William Kvist sluit zich bij Zimling aan. "Ik ben niet bang. We zijn gewend aan spelers die erg fel zijn. Ze zijn fysiek erg sterk, dat zijn wij ook op een andere manier. We zullen ze moeten verslaan met onze eigen methodes.