Crusader Kings 2 krijgt nieuwe DLC

koei

Paradox Interactive heeft aangekondigd dat hun meest recente RTS-release, Crusader Kings 2, in de loop van juni nieuwe DLC en een patch zal krijgen. De nieuwe DLC zal Sword of Islam gaan heten.

De DLC zal voor het eerst in het bestaan van de serie de islamitische landen speelbaar maken. Hiervoor worden onder andere nieuwe events, karaktereigenschappen en titels geschreven voor de islamitische karakters. Ook zal de huidige interface, die gotisch aandoet en voor christelijke landen is geschreven, voor de nieuwe speelbare islamitische landen vernieuwd worden. Het aantal speelbare landen en culturen zal door deze DLC fors toenemen, alleen de heidense landen zullen nog onspeelbaar blijven.

De patch, die tegelijk met de DLC uit zal komen, neemt onder andere het westen van Afrika onder handen door een nieuwe cultuur, verschillende provincies en drie nieuwe landen toe te voegen. Ook zal een nieuw systeem voor de benaming van islamitische landen geintroduceerd worden. Vanaf de tier 'Hertogdom' en hoger zullen landen naar de heersende familie genoemd worden, zoals toen gebruikelijk was. Verder zullen zeven nieuwe rijken van de hoogste tier 'Keizerrijk' toegevoegd worden, al zullen de eisen om deze rijken te vormen relatief hoog zijn.

Een trailer kun je hieronder bekijken.