Campbell snapt thuislaten Ferdinand niet

Frank (franklop)

Sol Campbell vindt het ongeloofwaardig dat Manchester United-verdediger Rio Ferdinand niet is opgeroepen voor het Engelse team. Dat schrijft de oud-international in zijn column in de Engelse krant Guardian. "Ik heb nooit geloofd dat Rio vanwege 'voetbaltechnische redenen' uit de selectie is gelaten." Ferdinand werd ook niet opgeroepen toen Gary Cahill geblesseerd afviel.

Campbell gelooft dat het niet selecteren van Ferdinand te maken heeft met een incident tussen Rio's broertje Anton en John Terry. De aanvoerder van Chelsea zou Anton Ferdinand, die bij Queens Park Rangers speelt, racistisch hebben bejegend en moet zich na het EK voor de rechter verantwoorden.

Desondanks denkt Campbell dat Rio Ferdinand en Terry gewoon samen kunnen spelen. "Deze jongens zijn profs die voor hun land willen spelen. Ik zou ze zeker allebei hebben geselecteerd. Ze zijn in vorm en brengen ervaring mee die broodnodig is op een groot toernooi."

Als Ferdinand zelf niet samen met Terry in een team had gewild, dan had bondscoach Roy Hodgson hem de ruimte moeten geven voor die beslissing. "Hodgson had hem persoonlijk moeten spreken en kijken hoe hij er in stond. Gezien Rio's staat van dienst verdiende hij dat zeker."

Als ooit naar buiten komt dat ras een rol heeft gespeeld bij de keuze van Terry boven Ferdinand dan weet Campbell wat hem te doen staat. "Ik zou de FA vertellen dat ze mijn 73 interlands terug kunnen hebben en mijn naam uit de geschiedenisboeken kunnen schrappen. Ik zou niet langer bekend willen staan als iemand die voor Engeland heeft gespeeld."