Fris en buiig tijdens eerste EK-wedstrijd Oranje

Redactie

Oranjefans in Nederland moeten ervan uitgaan dat ze de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK binnen moeten kijken. Het is zaterdag met 14 tot 16 graden fris en er is kans op een bui, meldt weeronline.nl woensdag.

In Charkov, waar Nederland zijn eerste wedstrijd speelt, is het volgens de meteorologen van de weersite zaterdag prima voetbalweer. In de middag trekken enkele wolkenvelden over het stadion en kan er een buitje ontstaan, maar tijdens de wedstrijd blijft het vrijwel zeker droog. Het is als de wedstrijd tegen Denemarken om 18.00 uur Nederlandse tijd begint ongeveer 24 graden in de Oost-Oekraïense stad.

Nederlanders die deze week voor het EK-voetbal naar de Oranjecamping in Charkov afreizen staat echter een nat onthaal te wachten, zo bleek dinsdag al. Oekraïense weerstations voorspellen de komende dagen veel regen en kans op onweer. In het weekeinde blijft het in de stad volgens weeronline.nl echter vrijwel droog. Ook is het zonnig en ligt de middagtemperaturen boven de 20 graden.