[RG] Junior De Vroome in kwartfinale

Frank (franklop)

Max de Vroome heeft woensdag de kwartfinale bereikt van het jongenstoernooi op Roland Garros. De 18-jarige Nederlander was in de derde ronde de Braziliaan Gabriel Friedrich met 6-4 en 6-3 de baas. De als achtste geplaatste Amerikaan Mitchell Krueger is zijn tegenstander bij de laatste acht.

In het rolstoeltoernooi voor de vrouwen bereikt Esther Vergeer eenvoudig de halve finale. De nummer één van de wereld was met 6-3, 6-0 te sterk voor Yui Kamiji uit Japan. Vergeer speelt nu tegen Sharon Walraven. Zij was in een Nederlands onderonsje Marjolein Buis met 7-6 (1) en 6-3 de baas.

Ook de andere halve finale gaat tussen twee Nederlandse vrouwen. Aniek van Koot (2) versloeg haar Belgische bijna-naamgenote Annick Sevenans met 6-0 en 7-5. Jiske Griffioen overklaste Sabine Ellerbrock uit Duitsland: 6-0 en 6-3.

Bij de mannen is de Ronald Vink de enige overgebleven Nederlandse rolstoeltennisser in het Bois de Boulogne. Hij klopte landgenoot Robin Ammerlaan met tweemaal 6-2 en speelt nu tegen de Fransman Stépghane Houdet (2). Maikel Scheffers, de nummer een van de plaatsingslijst, ging al in de eerste ronde onderuit. Shingo Kunieda uit Japan was met 6-2, 6-7 (1) en 6-4 te sterk.