Rotterdam in protest tegen snelheidsverhoging A13

Redactie

Rotterdam heeft protest aangetekend tegen het besluit om de maximumsnelheid op de A13 te verhogen van 80 naar 100 kilometer per uur. Het stadsbestuur geeft daarmee gehoor aan een oproep van de GroenLinks-fractie, laat de gemeente woensdag weten.

De afgelopen dagen hebben ook enkele tientallen bewoners protest aangetekend tegen het besluit van minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD). Volgens GroenLinks heeft de minister te weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de bewoners van Overschie, de wijk waar de snelweg doorheen gaat.

Op het stuk snelweg worden sinds een kleine tien jaar trajectcontroles uitgevoerd met een pakkans van honderd procent. De snelheidsverhoging zou gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van de Rotterdammers door een toename aan fijnstof en stikstofdioxide. Ook gaat het besluit voor flink wat extra geluidsoverlast zorgen, verwacht GroenLinks.

De partij zegt blij te zijn dat de gemeente opkomt voor de omwonenden. "Rotterdam maakt onomwonden duidelijk dat de gezondheid van omwonenden vele malen zwaarder weegt dan de snelheidswinst op de A13", zegt fractievoorzitter Arno Bonte in een reactie.