FIOD ontdekt whiskyfraude vanuit Venlo

Redactie

De fiscale opsporingsdienst FIOD is een groep internationale accijnsfraudeurs op het spoor gekomen die vanuit Venlo opereerden. De drie verdachten, een Italiaan en twee voortvluchtige Roemenen, vervalsten papieren voor het verschepen van whisky, bier en wijn. Zo werd ruim een miljoen euro opgestreken, meldt een woordvoerder van het functioneel parket van het OM woensdag.

Vanuit een drankhandel in Venlo werden grote partijen alcohol op papier naar Portugal verscheept, terwijl deze in werkelijkheid naar Engeland gingen. De bende zou op deze wijze 1,2 miljoen euro hebben verdiend door accijnsheffingen te omzeilen.

De verdachte Italiaan werd onlangs opgepakt in Duitsland nadat hij aangifte had gedaan van een vechtpartij in zijn kroeg. Hij wordt naar verwachting binnen een week uitgeleverd aan Nederland. Voor de twee voortvluchtige Roemenen geldt een internationaal opsporingsbevel.

De inhoudelijke behandeling van de fraudezaak in de rechtbank in Roermond werd vorige week woensdag uitgesteld. Justitie wil eerst de Italiaanse verdachte horen. Het OM sluit meer aanhoudingen in de zaak niet uit.