Pirelli: "Veel pitsstops in Canada"

Peterselieman

Pirelli verwacht dat de Formule 1-coureurs tijdens de Grand Prix van Canada veel pitsstops zullen gaan maken. De zachte en superzachte banden zullen het in Montreal veel zwaarder krijgen dan in Monaco, waardoor ze eerder aan vervanging toe zijn.

Motorsportbaas van Pirelli, Paul Hembery, legt uit hoe dat komt. "In Monaco ligt de gemiddelde snelheid een stuk lager en krijgen de banden dus veel minder energie en hitte te verwerken dan in Canada. Dit betekent dat er in Monaco langere runs op één setje banden gemaakt konden worden, maar dat zal in Canada niet het geval zijn. In Canada krijgen de banden immers veel meer werk te doen en als gevolg daarvan zullen de karaktereigenschappen van beide compounds ook veel meer naar boven komen."

De Brit weet dat de superzachte banden maar enkele ronden heel goed zijn en daarna terugvallen qua prestaties, terwijl het zachte rubber langer goed blijft. Vorig seizoen werd er gereden met dezelfde soort compounds, maar door de regen in die race is het lastig in te schatten hoe het rubber zich echt zal gaan houden. Daarom verwacht Pirelli bij de teams verschillende strategieën dit weekend. "Dat is immers de beste manier om alle mogelijkheden af te dekken."