[RG] Djokovic: "Heb geluk gehad"

Peterselieman

Tennisster Novak Djokovic plaatste zich gisteren met hangen en wurgen voor de halve finale van Roland Garros. De nummer één van de wereld overleefde op het Parijse gravel zelfs vier wedstrijdpunten tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga om uiteindelijk in vijf sets aan het langste eind te trekken.

"Hij was het grootste gedeelte van de wedstrijd beter. Ik had geluk dat ik terug kon komen van vier matchpoints. Ik weet eigenlijk niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Er is eigenlijk geen woord om te beschrijven wat je moet doen als je zo dichtbij verlies bent. Je moet denk ik mentaal sterk zijn en geloven in je slagen", zei Djokovic na afloop van de partij.

De Serviër moet het nu opnemen tegen de Zwitser Roger Federer van wie hij vorig jaar in de halve finale in vier sets klop kreeg. "Ik moet agressief en heel geconcentreerd spelen. Gelukkig hebben we nu twee dagen rust. Je weet dat Federer zijn beste tennis speelt op het belangrijkste podium. Ik hoop dat het net zo'n geweldige wedstrijd wordt als in 2011."