KNVB volgt voorbeeld coach Denemarken

Peterselieman

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft bondscoach Bert van Marwijk bewust tot medio 2016 vastgelegd. Hiermee wordt het voorbeeld van Denemarken gevolgd dat haar bondscoach Morten Olsen al sinds 2000 onder contract heeft staan. Van Marwijk heeft Oranje vanaf 2008 onder zijn hoede.

"Bij het afsluiten van dit contract hebben we inderdaad naar Olsen gekeken, maar ook naar andere bondscoaches die lang in functie zijn of zijn geweest als Otto Rehhagel bij de Grieken, Vicente del Bosque bij Spanje en Joachim Löw bij Duitsland. Om op de lange termijn een goede structuur neer te zetten is continuïteit belangrijk. Bovendien kun je bij een nationale ploeg gemakkelijker met een lang contract werken dan bij een club, omdat je minder wedstrijden speelt en een coach niet elke dag met zijn spelersgroep op het veld staat. Overigens ga ik ervan uit dat we met Nederland in tegenstelling tot Olsen wél prijzen pakken", liet KNVB-directeur Bert van Oostveen weten. Hiermee zou Van Marwijk na Bob Glendenning (1925-1940) de langst zittende coach van Oranje worden.

Het streven op dit toernooi is het bereiken van de halve finale. "Ik ben tevreden als we de halve finale halen, want dat is de doelstelling, zoals we die vooraf hebben geformuleerd, maar ik zie niet in waarom wij geen kans maken op de titel. We hebben de spelersgroep van Zuid-Afrika immers grotendeels intact gehouden."