De Boer schrikt niet van dipje Eriksen

Jeffrey

Christian Eriksen hoeft niet te wanhopen als hij op het EK geen basisplaats krijgt bij Denemarken. Volgens zijn trainer bij Ajax Frank de Boer komen er nog genoeg kansen voor de 20-jarige middenvelder. "Dat hij even een terugslag krijgt is op zijn leeftijd helemaal niet erg." Denemarken is zaterdag de eerste tegenstander van het Nederlands elftal.

Eriksen maakte tijdens de oefenwedstrijden van Denemarken een vermoeide indruk en kreeg openlijk kritiek van bondscoach Morten Olsen en aanvoerder Daniel Agger. "Olsen is een verstandige man. Als hij het beter vindt om Christian niet op te stellen dan zal hij dat doen. Het zou heel jammer zijn, maar Christian is nog hartstikke jong. Er komen nog genoeg toernooien voor hem aan", meldt De Boer.

Dit seizoen miste Eriksen slechts één competitieduel van Ajax en werd hij voor het tweede jaar op rij kampioen. "Hij heeft tot nu toe alleen maar positieve dingen meegemaakt. En misschien is hij straks op het EK juist wel heel goed."

Mogelijk krijgt Eriksen volgend seizoen bij Ajax gezelschap van Luciano Narsingh. De Boer liep de door Ajax begeerde aanvaller in Polen tegen het lijf, maar trok hem niet aan zijn mouw. "Hij is momenteel volledig bezig met het EK. Dus zullen we de komende tijd meer met zijn zaakwaarnemer bezig zijn dan met Luciano zelf."

Een andere Ajacied, Vurnon Anita, behoorde bij het Nederlands elftal tot een van de afvallers. "Dat is heel jammer voor hem, want hij heeft een fantastisch seizoen gehad", oordeelt De Boer. "Hij had zeker een optie kunnen zijn, al prefereer ik ook wel een linkspoot als linksback omdat de buitenspelers van het Nederlands elftal heel veel naar binnen komen."