Alonso: "Canada wordt een belangrijke test"

Jeffrey

Voor Ferrari zal de Grand Prix van Canada van groot belang zijn. Coureur Fernando Alonso liet dit doorschemeren. De Spanjaard denkt dat de race in Canada zal laten zien of het team van Ferrari de zwakke plekken van de F2012 goed hebben aangepakt.

"Om aan de leiding te gaan in het kampioenschap, is één ding, maar het gaat er natuurlijk om dat je na de laatste race in Brazilië bovenaan staat", reageerde Alonso. "Het seizoen duurt nog lang. De eerste zes races hebben ons voldoende punten opgeleverd om nu aan de leiding te gaan, maar we realiseren ons maar al te goed dat we ons nog verder moeten verbeteren. We moeten de auto nog sneller maken en nog consistenter zien te worden, iets wat niet gemakkelijk is dit seizoen."

Op het circuit in Noord-Amerika zijn topsnelheid en tractie van vitaal belang, twee punten waar het Italiaanse team eerder nog moeite mee had. "We hebben sinds het begin van het seizoen hard aan deze dingen gewerkt, dus Canada wordt in dat opzicht een belangrijke test voor ons", zei de rijder. "Hopelijk zien we komend weekend een competitief Ferrari, niet alleen met het oog op deze race maar ook met het oog op de rest van het seizoen."

Alonso waagde zich niet aan een voorspelling. "Lastig. Het seizoen is tot dusver zo onvoorspelbaar en iedereen heeft in de afgelopen zes races wel ups en downs beleefd. Ik zie echter niet in waarom we komend weekend niet vooraan mee zouden kunnen doen. Het wordt niet gemakkelijk om de race te winnen, het halen van het podium wordt zelfs niet eenvoudig, maar het belangrijkste is dat we punten blijven scoren en constanter worden."