Familie Milly Boele blij met uitspraak

Redactie

De familie van de in 2010 vermoorde Milly Boele is blij met de uitspraak die de rechter in hoger beroep deed tegen Sander Vreeswijk. De ex-politieagent werd dinsdag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot achttien jaar cel plus tbs. Pascal Boele, de broer van Milly, is zeer tevreden, laat hij in het radioprogramma BNN Today weten.

"Meer is natuurlijk altijd beter, maar in Nederland is achttien jaar natuurlijk gewoon een hele hoge straf en door de tbs kan het nog jaren duren voor Vreeswijk weer vrij is", zegt hij. Ook is de broer van Milly blij dat Vreeswijk niet alleen voor moord maar ook voor verkrachting is veroordeeld. "De kans dat hij weer in hetzelfde stramien vervalt, wordt nihil."

In tegenstelling tot de rechtbank in Dordrecht achtte het hof verkrachting bewezen. Hij was al veroordeeld voor moord, vrijheidsbeneming, aanranding en het verbergen van het lichaam van Milly Boele. De 28-jarige Vreeswijk was in beroep gegaan. Hij wilde dat de tbs ongedaan zou worden gemaakt. Het hof legde dezelfde straf op als de rechtbank. Deze was wel zeven jaar lager dan de eis van het OM.

Vreeswijk gijzelde zijn buurmeisje in maart 2010. Na de verkrachting wurgde hij haar met zijn riem en begroef hij haar in zijn tuin. Bijna een week lang werd uitvoerig naar Milly gezocht. Ook Vreeswijk zelf zocht mee. Nadat hij zich bij de politie had gemeld werd het lichaam van het meisje gevonden in zijn tuin.