AZ contracteert Viktor Elm

Sjors (Sj0rSz)

Viktor Elm vertrekt per direct naar AZ. Dit heeft de Alkmaarder formatie op zijn officiële website bekend gemaakt. De Zweed wordt bij de ploeg uit de Kaasstad bovendien herenigd met zijn broer Rasmus.

"Of ik Rasmus ga overhalen om langer bij AZ te blijven? Dat ga ik wel proberen, ja", liet Viktor in een eerste reactie weten. "We hebben al vaker samen op een middenveld gespeeld. Rasmus als controleur en spelmaker, ik als lopende middenvelder die van box tot box gaat. Bij sc Heerenveen heb ik trouwens ook in de spits gestaan en centraal in de verdediging. Ik kan van alles."

Earnest Stewart, technisch directeur in Alkmaar, was erg blij met de komst van de 26-jarige middenvelder, die overigens op meerdere posities uit de voeten kan. "Wij waren al een tijdje op zoek naar een dynamische middenvelder met loopvermogen. Viktor brengt daarnaast veel kopkracht met zich mee. We zijn bijzonder blij dat we erin geslaagd zijn om hem naar AZ te halen."

Viktor speelde in de afgelopen drieënhalf jaar voor sc Heerenveen en kwam tot vijftien doelpunten in 102 competitiewedstrijden. Voor zijn Friese avontuur speelde hij samen met zijn broer Rasmus bij het Zweedse Kalmar FF.

Het is overigens niet voor het eerst dat AZ twee broers onder contract heeft staan. Eerder kwamen ook Evert en Klaas Smit, Henk en Siem Tijm, Wim en Jan Visser, Chris en Siem-Jan Dekker en Jerrel en Carlos Hasselbaink tegelijkertijd voor de Alkmaarders uit.