[RG] Djokovic moeizaam door

Olga Kroeders

Novak Djokovic heeft zich voor de halve finales van Roland Garros geplaatst. De nummer één van de wereld versloeg de Fransman Jo-Wilfried Tsonga met 6-1, 5-7, 5-7, 7-6 (6) en 6-2 en treft nu in de halve eindstrijd Roger Federer.

De eerste set ging eenvoudig naar Djokovic en ook in de tweede set leek het die kant op te gaan. Djokovic pakte de eerste acht punten van de set maar daarna begon Tsonga terug te knokken. Hij wist een achterstand van 2-4 om te buigen in een 5-4 voorsprong. Op 6-5 brak Tsonga zijn tegenstander en pakte zo de tweede set.

In de derde set nam Djokovic een break voorsprong maar de Fransman brak gelijk terug. Djokovic liet bij de stand 5-5 twee breakpoints onbenut waarna Tsonga in de game erop wel toesloeg. In de vierde set kreeg Djokovic ook kansen om Tsonga te breken maar hij liet ze onbenut. Tsonga kreeg op 5-4 twee wedstrijdpunten maar Djokovic werkte ze weg. In de tiebreak sloeg Djokovic vervolgens toe op zijn derde setpoint toe.

Tsonga leverde zijn opslag in de beslissende set gelijk in en Djokovic nam een voorsprong van 3-0. Tsonga had niets meer in het vat en Djokovic pakte de set en daarmee de winst in de partij.