Lijken autowrak Muiden zijn vermiste Afghanen

Harry

De twee lichamen die vorige week in een autowrak boven water werden gehaald bij baggerwerkzaamheden in Muiden zijn twee vermiste Afghaanse vrouwen. Dat is dinsdag na gebitsonderzoek vastgesteld. De politie ging daar al eerder van uit.

De twee vrouwen van 30 en 34 jaar uit Huizen en Naarden waren sinds 2005 vermist. Zij gingen op een avond in maart een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Het moest een kort ritje worden, maar de twee keerden nooit terug naar huis.

Een grootscheepse zoekactie leverde destijds niets op. Ook in 2007, toen de zaak door een coldcaseteam werd onderzocht, werden geen aanwijzingen gevonden. Met speciale sonarapparatuur werden toen de wateren in de omgeving afgespeurd.

Woensdag werd de auto van de twee teruggevonden in de Singel in Muiden. In het wrak werden twee lijken gevonden. Na forensisch en pathologisch onderzoek bleken de vermoedens dat het inderdaad om de Afghaanse vrouwen ging te kloppen.

De politie kan niet zeggen wat er precies gebeurd is tijdens het fatale ritje. Hoe, waar en onder welke omstandigheden de vrouwen te water zijn geraakt blijft onduidelijk.