[LIVE] E3-Persconferentie Nintendo liveblog

David (D-vide)

Het is bijna zo ver. Over een uurtje begint de Live-persconferentie van Nintendo. Natuurlijk zullen wij als FOK! hier weer een liveblog van bijhouden waarin we de gebeurtenissen beschrijven. Wat kunnen we van Nintendo verwachten? Veel nieuwe titels voor Wii U? Een Nieuwe Zelda? Een Star Fox / Metroid-crossover? We zullen het straks zien.

In dit topic zullen we vanaf 18.00 de gebeurtenissen tijdens de persconferentie bijhouden. Tot die tijd, wat verwachten jullie van Nintendo?

[19:10] Reggie sluit af met de slogan:

[19:07] Nintendoland overworld wordt geshowd en daarna geeft Reggie meer uitleg over Wii U en hoe je alles nog een keer kan bekijken indien je wat gemist hebt. En zo komt de Nintendo E3 conferentie tot een einde.

[19:06] De Luigi's Ghost House-game is een soort multiplayer Pac-man-game met een spook en vier mensen. Deze game wordt gebruikt om het asymetrische multiplayer beter te laten zien.

[19:03] Er is ook asymmetrische multiplayer in Nintendoland zodat een persoon de Wii U Gamepad gebruikt en de rest een Wii Remote waardoor de Wii U Gamepad-gebruiker andere gameplay heeft in de zelfde game.

[19:00] Nintendoland is aangekondigd door Reggie en wordt door Katsuya Eguchi uitgelegd. Het is net een pretpark met verschillende attracties zoals Luigi's Ghost Mansion.

[18:56] Reggie wordt Zombiefied met de Front face camera op de Wii U Gamepad. En daarna gelijk weer in actie met een Game line-up met: Assasin's creed, Raving Rabbits, Rayman Origin Legends en The Avengers en een rugby-sportspel.

[18:55] ZombieU wordt een Wii U exclusive en er wordt dan ook gameplay van geshowd. Met de Wii U Gamepad kun je je omgeving scannen voor zombies en je kunt er ook mee snipen en het gebruiken als scope.

[18:50] Ubisoft komt met een aantal games op de proppen voor de Wii U, zoals ZombieU, Rayman Origin Legends en Just Dance 4. Reggie gaat dan toch een keer Just Dance proberen want dat heeft hij nog niet op het podium gedaan. Hij doet het nu alleen met de Wii U Gamepad, helaas zien we Reggie niet dansen.

[18:47] LEGO City Undercover komt op de Wii U en 3DS, een LEGO-game die geen andere game nadoet.

[18:45] Een korte 3DS Lineup: Castlevania, Epic Mickey, Scribblenauts en Kingdom Hearts.

[18:40] New Super Mario Bros 2, daar is 'ie dan. 19 augustus komt de game al uit. Nu is Paper Mario aan de beurt. De game is bezaaid met stickers, deze kunnen gebruikt worden als commando's tijdens gevechten. Een nieuw gameplay-element dus. Paper Mario: Sticker Star. Twee Mario-games, nu is het de beurt aan zijn broer: Luigi. Luigi's Mansion: Dark Moon wordt getoond. De game komt rond de feestdagen uit.

[18:39] Genoeg gezongen, we gaan naar de 3DS. Er werd een grapje gemaakt, niemand lacht. Gelukkig lacht de vice president wel. Morgen krijgen we een nieuwe conferentie, want er is nu niet heel veel tijd voor de 3DS. Morgen komt er een volledig uur aan games. Nu toch drie games.

[18:37] Er gaat een muziek-game komen. SiNG is de naam. HEY THIS IS CRAZY. I JUST MET YOU! BLABLA CALL ME MAYBE! GIVE ME YOUR NUMBER. Of andersom, ik weet het niet, we kennen het nummer inmiddels allemaal. Je kunt meedansen, zingen, lyrics verschijnen op de gamepad.

[18:33] Het is tijd voor casual games. Reggie maakt een grapje over Wii Fit, met een vreemde witte weegschaal. Wii Fit U komt eraan. We gaan meer zweten, aldus Reggie. Mooie mensen die Wii Fit U aan het spelen zijn. Lelijke mensen spelen geen Nintendo-games. Je kunt op een klein apparaatje je verbrande calorien opslaan om later te uploaden naar Wii U. Geen idee hoe het werkt.

[18:31] We gaan wat sneller door de 23 games. Darksiders 2, Mass Effect 3 (JA!), Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2, Ninja Gaiden 3, Aliens Colonial Mars komen snel langs in een flitsende trailer!

[18:28] Sribblenauts: Unlimited komt naar de Wii U! Hetzelfde principe, maar dan op een console. Een trailer wordt getoond. HD-graphics en een grote wereld. Geen kleine leveltjes dus! De game krijgt ook een multiplayer-modus. Jouw 'imagination' is je krachtigste wapen. Dat zit bij Kensuke dan zeker wel goed.

[18:23] Harley van Batman spreekt Reggie aan. Ze neemt het wel even over van hem. Batman: Arkham City dus! The Armored Edition. Martin Tremblay komt er meer over vertellen. Hij heeft zijn emoties thuis gelaten. De gamepad wordt gebruikt om de gadgets te gebruiken. Daarbij krijgen we ook exclusieve gameplay met Catwoman. Tijdens het vechten loopt een meter op om via de controller extra krachten te activeren.

[18:21] New Super Mario Bros. U. Nintendo is origineel met de namen. Daar komen de beelden! Koei spot een eikel-pakje, Freudiaans? Ik weet het niet. De persoon die de gamepad heeft, kan helpen om een andere speler door het level te helpen, door blokken te plaatsen. Het ziet er bekend uit, en toch nieuw.

[18:20] Reggie heeft gezegd dat het vandaag over games gaat, tien minuten geleden. Waar dan? Het gaat nu over Miiverse, de sociale wereld van de Wii U. We kunnen berichten sturen en delen naar andere gamers. Een oude vriend komt het presenteren. Wie? Daar is Mario!

[18:14] Maar Reggie gaat het toch even hebben over de Social Window die de Wii U Gamepad is. Kensuke: hij is al paar minuten aan het praten over waar hij niet over zou praten. De Wii U ondersteunt twee gamepads, nieuws! We krijgen een filmpje te zien over de controller. Waar de knopjes zitten, wat dat rare scherm in het midden is, enzovoorts. Er zit een camera op, weten jullie al, maar ook een microfoon, weten jullie al.

[18:12] Het gaat vandaag echt over de games. Reggie heeft geen zin over andere diensten te praten. Hij weet wat nodig is dit jaar.

[18:11] Reggie komt het podium op, serieuze blik. Hij gaat nu over games praten. Daar gaan we, 23 games vandaag, ik blijf druk met typen. We krijgen Hulu, Amazon Video en Youtube op de Wii U.

[18:10] KoosyNL: Miyamoto is best retarded.

[18:07] Pikmin 3 wordt getoond. Alle Pikmin bewegen afhankelijk van elkaar. De Pikmin zoeken materialen om bruggen te maken, ze lijken wel op miertjes. Er wordt een nieuwe Pikmin getoond, de Rock-Pikmin, om shit te slopen natuurlijk. De Wii U gamepad wordt gebruikt als plattegrond van de levels. Je kunt met verschillende leaders spelen. Betekent dit co-op? Hoop informatie, daar gaan jullie later meer over lezen!

[18:05] Miyamoto preekt over het belang van een tweede scherm voor de Wii U. De televisie mag niet alleen centraal staan in de woonkamer. De Wii U gamepad is het eerste, onafhankelijk scherm voor een console ooit. Verder een hoop mooie praat over de controller. Woorden als 'uniek', 'revolutionair' en 'belangrijk' worden veelgebruikt.

[18:00] De kleedkamer van Miyamoto is gevuld met Pikmin, we zijn begonnen!