Geld voor boerka-tip

Harry

Iedereen die in België een vrouw met een boerka ziet en deze aangeeft bij de politie, kan een premie opstrijken van 250 euro. Steden tegen Islamisering, een Belgische organisatie waarvan Filip Dewinter, voorman van Vlaams Belang, voorzitter is, looft de premie uit. De 250 euro wordt echter alleen overgemaakt als de politie de vrouw in kwestie ook daadwerkelijk oppakt, zo is dinsdag te lezen op de website van de organisatie.

In België geldt een verbod op gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka. Afgelopen weekeinde leidde de arrestatie van een gesluierde vrouw tot ongeregeldheden in de Brusselse gemeente Molenbeek, nadat deze vrouw een agente een kopstoot gaf. De agente brak hierbij haar neus en raakte enkele voortanden kwijt.

Dewinter bespeurt een terughoudendheid bij de politie om op te treden tegen vrouwen met een "rondwandelende gevangenis van textiel". "Indien de politie hier niet tegen durft op te treden, is de intimidatie door de radicale moslims geslaagd en halen ze hun slag thuis." Met deze actie wil hij hier een stokje voor steken.

Geld voor boerka-tip
Geld voor boerka-tip (Foto: ANP)