Drummer Foo Fighters speelt Iggy Pop in rockfilm

dekatophetspek

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins gaat rockicoon Iggy Pop spelen in de muziekfilm CBGB. De dochter van Sting, Mickey Sumner, kruipt in de huid van zangeres Patti Smith, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 40-jarige Hawkins heeft nog nooit in een speelfilm geacteerd. De 28-jarige Sumner was eerder te zien in de historische tv-serie The Borgias.

De film gaat over de New Yorkse punkscene die zich concentreerde rond de club CBGB. Bands als Talking Heads, Ramones, Bad Brains en Television begonnen daar hun carrière en leerden er het vak. De club sloot in 2008 zijn deuren.

Alan Rickman speelt in de film Hilly Kristal, de oprichter van CBGB, en Malin Akerman is te zien als Debbie Harry, beter bekend als Blondie. Harry Potter-acteur Rubert Grint kruipt in de huid van Cheetah Chrome, de gistarist van The Dead Boys.

De film wordt geregisseerd door Randall Miller, waarmee Rickman eerder al Bottle Shock en Nobel Son maakte. CBGB gaat eind deze maand in productie. Wanneer de film moet uitkomen, is nog onbekend.


Bad Brains, één van de vele bands die in CBGB speelden.