Guns N' Roses knalt ouderwets in Ahoy

Redactie

Guns N' Roses zette maandagavond een ouderwetse show neer in Ahoy, ondanks niet al te hooggespannen verwachtingen. De band liet zijn fans vorige week bij een concert in Manchester zo lang wachten dat velen al moesten vertrekken voor ze een noot hadden gehoord.

Axl Rose en zijn bandleden betraden het podium in Rotterdam om 22.15 uur, terwijl de show volgens schema om 21.00 uur had moeten beginnen. Dat leek hier en daar voor baldadig gedrag te zorgen en beveiligers waren dan ook druk in de weer om het publiek rustig te houden.

Op enkele verloren noten na klonk Rose als vanouds in de niet geheel uitverkochte Ahoy. Zowel oude als jonge fans kwamen opdraven voor de Amerikaanse rockband, die door de jaren heen flink wat bezettingswisselingen heeft gekend. De 50-jarige muzikant rende over het podium en bleef redelijk in contact met het publiek.

Dat Rose een dagje ouder wordt was te merken aan het feit dat hij zijn bandleden veel solo's liet spelen. Daarbij verdween hij van het podium. Ook zag de zanger zich af en toe genoodzaakt te spieken op de autocue.

In de maar liefst drie uur durende show kwamen klassiekers als Knockin' on Heaven's Door en Welcome to the Jungle voorbij. Het concert werd afgesloten met Paradise City, waarbij vuurwerk en vuur vanaf het podium waren te zien.

Paradise City van Guns N' Roses