[WSR] Coureur breekt rug bij crash op Spa

Peterselieman

Richie Stanaway heeft zondag op Spa bij een crash in de verregende race van de World Series by Renault enkele rugwervels gebroken. De Lotus-coureur werd gelanceerd over de achterkant van de wagen van Carlos Huertas bij het ingaan van Les Combes.

Stanaway's auto vloog de lucht in en kwam even later hard neer op zijn wielen. Via Twitter maakte Stanaway bekend dat hij een operatie nodig heeft. "Ik ben oké, maar met gebroken rugwervels en moet naar Parijs getransporteerd worden voor een operatie."

De race zelf werd gewonnen door de Deen Kevin Magnussen. Hij bleef in de Belgische Ardennen Nick Yelloly en Robin Frijns voor. Lewis Williamson en Jake Rosenzweig kwamen als eerste en tweede over de streep, maar zij hadden hun verplichte pitsstop niet gemaakt, waardoor ze 60 seconden bij hun tijd opgeteld kregen en respectievelijk als zestiende en achttiende in de einduitslag vermeld werden.

Een dag eerder was de overwinning gegaan naar Lotus-coureur Marco Sorensen. Jules Bianchi werd tweede, voor Sam Bird. Frijns viel na een foutje in de eerste bocht enkele plaatsen terug en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats.