Nigeriaans toestel had motorstoring

Redactie

De piloot van het Nigeriaanse passagiersvliegtuig dat zondag met 153 mensen aan boord neerstortte in een woonwijk van Lagos meldde kort voor de crash dat hij kampte met een motorstoring. De crash kostte alle inzittenden het leven. Voorts kwam een nog onbekend aantal mensen op de grond om. De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan bezocht de rampplek en heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Brandweerlieden hebben uit het verwoeste pand in de Nigeriaanse metropool zeker 110 doden geborgen. Nog steeds worden er lichamen gevonden. Gebrek aan water leidde ertoe dat het brandende toestel vele uren na de ramp nog niet was geblust.

Het vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Dana Air was op weg van de hoofdstad Abuja naar Lagos en kreeg vlak voordat het zijn bestemming bereikte motorproblemen. De precieze oorzaak hiervan is, deels omdat de zwarte doos nog niet gevonden is, nog niet bekend. De Boeing MD83 boorde zich in een woongebouw van drie verdiepingen in een wijk vlak naast de luchthaven van de stad. Het toestel lijkt niet met de neus, maar met de buik vooruit op het gebouw te zijn gestort. Daarvoor had het al een stel werkplaatsen en woningen in de dichtbevolkte wijk geraakt.

Het reddings- en bergingswerk werd gadegeslagen door duizenden belangstellenden. Sommigen klommen op de nog smeulende resten van het toestel. De autoriteiten leken niet bij machte de menigte onder controle te krijgen.


Nigeriaans toestel had motorstoring (Foto: Novum)