[LIVE] E3-persconferentie Ubisoft

koei

Over een half uurtje gaat de E3-persconferentie van Ubisoft van start. Wat kunnen we dit jaar van één van de grote uitgevers in de gamesindustrie verwachten? Wordt Beyond Good & Evil 2 nou eindelijk eens aangekondigd? En wat voor Tom Clancy-games kunnen we de komende tijd verwachten? 

In deze nieuwspost zullen we vanaf 00:00 de gebeurtenissen tijdens de persconferentie bijhouden. Tot die tijd, wat verwachten jullie van Ubisoft deze E3?

[1:20] Na de presentatie van ctOS is het alweer afgelopen. Helaas geen beelden van Beyond Good & Evil 2 of Rainbow Six.

[1:08] Yves Guillemot, de grote baas van Ubisoft, komt op het podium om een nieuw IP te laten zien genaamd ctOS. De game speelt zich af in een stad die tegelijkertijd jouw wapen is. Je kunt alles in de stad beheersen en daarbij gebruik maken van de digitale schaduw die iedereen achterlaat. In de demo zien we iemand over straat lopen in een wereld die van te toekomst lijkt, met overal schermen en een digitale kunstenaar. Door alle signalen van telefoons te jammen kan hij bij een club naar binnen komen. Hij heeft alle informatie over iedereen die ooit maar ergens is opgeslagen, zoals waar iemand werkt, of hij ziektes heeft etc. Je kunt bijvoorbeeld ook de stoplichten hacken of de tram sturen.

[1:02] Ubisoft hecht veel belang aan online spelen met onder meer Trials Evolution, The Settlers Online en Ghost Recon: Online die ook allemaal geschikt zijn voor E-sports.

[0:58] Het lijkt erop alsof we de hele wedstrijd moeten gaan zien. Niemand wordt warm van deze game en het ziet er ook een beetje saai en vooral lelijk uit. Het lijkt mij erg sterk als dit spel daadwerkelijk heel populair gaat worden bij E-sports, niemand zit hierop te wachten. Gelukkig winnen de mannen uiteindelijk snel.

[0:53] Toby komt helpen bij de introductie van E-sports, iets wat door veel mensen wordt gekeken. Shootmania is een first-person-shooter die speciaal voor de E-sports wordt gemaakt. Ze hebben ergens een vrouwelijke wereldkampioen Counterstrike vandaan gehaald om de boel wat op te fleuren. Mannen tegen de vrouwen wordt het. Spannend!11!!

[0:51] In het spel lijken de Engelsen de vijand. In Assassins Creed waren de tempeliers altijd de vijand en dat is in dit derde deel nog steeds zo en die horen bij beide kanten. Het spel speelt zich af in alle jaargetijden.

[0:45] Francois Pelland komt wat vertellen over de ontwikkeling van de game. De held Conner komt in aanraking met bekende Amerikaanse figuren zoals George Washington. We zien Conner een hert doden, waarna hij wordt aangevallen door een troep wolven. Je kan in bomen klimmen en van tak naar tak springen om mensen van boven af aan te kunnen vallen.

[0:39] Tijd voor Assassins Creed 3. Onze held doet mee in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij neemt het in zijn eentje op tegen een heel leger Engelsen.

[0:38] Een nieuwe Rabbids-game, een Mario Kart-kloon en Just Dance staan ook op het programma voor de Wii U

[0:34] Ubisoft komt voor Wii U ook met een M-rated survival-horror first-person-shooter waarbij je in een zombie-apocalypse terecht komt. We zien een erg cinematische trailer die er erg mooi en bloederig uitziet, maar met vrij weinig actie. Qua stijl lijkt het veel op de trailer van Dead Island. Gameplaybeelden van ZombiU krijgen we helaas niet te zien.

[0:30] RayMan komt naar Wii U. Het wordt getoond met de nieuwe Wii U pro-controller. Je speelt in de game met Murphy, waarmee je allerlei vreemde moves kunt doen door het touch-screen en door de motion sensors in het tablet te gebruiken. Het spel kan co-op gespeeld worden, met een combinatie van touch-screen en controller. Het spel kan met maximaal vijf spelers gespeeld worden op de Wii U en is gewoon speelbaar met Wii-remote. In een andere demo wordt getoond hoe je door de platform-actie een soort muziek kunt maken.

rayman

[0:28] Marvel Avengers: Battle for Earth wordt getoond. We zien een gele Wolverine en een zwart monster met een erg lange tong. Ook Spider-Man en Storm zijn present, net als Captain America, de Hulk en vele anderen.

[0:25] Splinter Cell: Blacklist ziet er geweldig uit. In de trailer zien we hoe Sam geholpen wordt door een sniper.

[0:22] Tijd voor Splinter Cell! Max Beland, de creative director loopt nog op wolken van de Microsoft-presentatie. In deze nieuwe game zit ook co-op. De releasetrailer wordt getoond.

[0:20] Far Cry 3 draait om vrijheid en ontdekken. Je kunt een hele archipel verkennen en een trip maken door wat verdovende middelen.

Far Cry

[0:15] We zien de hoofdrolspeler onderwater zwemmen en daar mensen vermoorden. Hij neemt in deze derde game de rol van jager op zich, in plaats van opgejaagde. De demo speelt zich af in een Afrikaanse jungle-setting maar er zijn ook verschillende binnenruimten in een rebellencomplex.

Far Cry 3

[0:12] Far Cry 3 wordt gepresenteerd door producer Dan Hay. En het eerste wat we zien van de game zijn blote tieten! Ubisoft weet wel wat voor publiek ze hebben!

[0:10] blablabla, een hoop onzin geklets en een raar internetmannetje erbij.

just dance

[0:08] Er wordt nog steeds gedanst.

[0:05] We hebben beeld! En muziek. We trappen af met iets wat lijkt op Just Dance 4.

[0:03] De persconferentie is nog niet begonnen, wel is gevraagd of iedereen wil gaan zitten.