[RG] Rus niet naar kwartfinale

Frank (franklop)

Arantxa Rus is er maandagavond niet in geslaagd de kwartfinale van Roland Garros te bereiken. De 21-jarige Monsterse verloor in drie sets van Kaia Kanepi (23) uit Estland: 1-6, 6-4 en 0-6. Kanepi treft nu in de kwartfinale de Russische Maria Sharapova (2). Ondanks de nederlaag kan Rus terugkijken op een goed toernooi. Voor het eerst in haar carrière bereikte ze de vierde ronde van een grand slam.

Rus begon niet scherp aan het duel en keek snel tegen een 0-2 achterstand aan. Ze brak in de derde game terug, maar toch bleef Kanepi de overhand houden. De Estse won vier games op rij en sleepte met 6-1 de eerste set binnen.

Ook in de tweede set begon Kanepi voortvarend. Rus raakte echter niet in de war van een 0-3 achterstand. De mondiale nummer 88 zag haar geduld beloond worden met setwinst. Bij 5-4 brak ze de service van Kanepi, die Rus de set schonk met een dubbele fout.

Onverklaarbaar was het optreden van Rus in de derde set. Ze leek nog in de wolken met de setwinst, want de eerste drie games pakte ze geen enkel punt. Kanepi kreeg vleugels en stond in het vervolg geen game meer af.

De vorige ronde had Rus nog voor een verrassing gezorgd door de als 25e geplaatste Julia Görges uit Duitsland uit het toernooi te wippen. Eerder versloeg Rus Virginie Razzano uit Frankrijk en Jamie Hampton.