'Swansea hoopt op Laudrup of Desailly'

Frank (franklop)

In de Engelse media cirkelen enkele grote namen rond als aankomende trainer van Swansea City. Michael Laudrup en Marcel Desailly zijn er daar twee van. Na het vertrek van trainer Brendan Rodgers naar Liverpool is Swansea naarstig op zoek naar een opvolger.

De Welshe club hoopte in eerste instantie op de komst van Wigan Athletic-assistent Graeme Jones, maar uiteindelijk liepen gesprekken op niets uit. Vervolgens zou Laudrup als serieuze optie worden gezien, maar diens zaakwaarnemer meldt dat hij nog niet is benaderd. "We hebben nog helemaal niets gehoord van Swansea", aldus belangenbehartiger Byram Tutumlu tegenover Sky Sports. Laudrup stond als laatste aan het roer bij het Spaanse Real Mallorca, maar is daar al sinds de herfst van 2011 niet meer werkzaam.

Niet alleen de Deense legende is een optie voor Swansea. Ook voormalig Frans international Desailly wordt in de wandelgangen genoemd. Ian Holloway (Blackpool), Gus Poyet (Brighton) en José Ramon Sandoval (Rayo Vallecano) maken het rijtje met kandidaten af.