Van Marwijk niet okselfris bij aankomst in Krakau

Frank (franklop)

Bondscoach Bert van Marwijk arriveerde maandag niet geheel okselfris met het Nederlands elftal in het Poolse Krakau. "Ik heb me wel eens beter gevoeld. Ik heb een beetje koorts", sprak de keuzeheer bij aankomst. De selectie verblijft gedurende het EK in Krakau, maar speelt zijn groepswedstrijden in het Oekraïense Charkov.

Van Marwijk is content in Polen gearriveerd te zijn. "Ik ben blij dat we hier zijn, dat het eindelijk kan beginnen. Ik denk dat iedereen er ook wel aan toe is." De trainer doelde op de voorbereiding die al ruim drie weken onderweg is. "Dan wordt het tijd dat je ook echt hier bent."

Van Marwijk bezocht Krakau al tweemaal eerder, om het hotel en de trainingsaccommodatie te bekijken. "Het is een prachtige stad, ik heb hier natuurlijk wel een beetje rondgelopen." Ook het hotel kan hem bekoren. "Het is een lekker hotel, lekker rustig ook, en met goede ruimtes. Ook hebben we een prima trainingsaccommodatie. Dat is voor mij het belangrijkste."

Dinsdag werkt het Nederlands elftal zijn eerste trainingen op Poolse bodem af. Vrijdagochtend wordt koers gezet richting Charkov, waar een dag later de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken op het programma staat. Nederland treft in de groepsfase ook Portugal en Duitsland.


Van Marwijk niet okselfris bij aankomst in Krakau (Foto: Novum)