Peter Molyneux komt met 'Curiosity' applicatie

Ronsonagga

Voormalig baas van Lionhead en oprichter van de nieuwe gamestudio 22 Cans, Peter Molyneux, heeft een nieuwe applicatie aangekondigd. De app, Curiosity genaamd, is waarschijnlijk het eerste experiment van de studio. 

Molyneux heeft op Gametrailers E3 pre-show laten weten dat de app op meerdere platforms verschijnt, waaronder de PC en smartphones. 

Wanneer de applicatie geopend wordt en begint met laden, zien spelers een zwarte kubus waar zij als het ware steeds dichterbij komen. Gedurende dat proces is het mogelijk om de kubus aan te tikken en kapot te maken. De kubus is gemaakt van duizenden kleinere kubussen en de gameplay zit hem niet alleen in het kapotmaken van de kubus, maar meer in het feit dat je het samen doet met alle andere Curiosity gebruikers. Nog een beetje vaag dus. 

Tijdens Molyneux zijn presentatie waren er enkele screenshots te zien van de app op het scherm achter de beste man. Volgens Eurogamer.net lijkt het inderdaad te gaan om een gigantische kubus in de ruimte. Of er meer gameplay-elementen in zullen zitten is op dit moment nog onduidelijk. 

22 Cans doelt om binnen drie jaar een volwaardige game op de markt te brengen. In mei liet Molyneux weten dat 22 Cans "22 expirimenten wil uitbrengen." Hij liet ook weten dat binnen zes weken waarschijnlijk dit eerste experiment zal verschijnen.