[RG] Titelverdedigster Li uitgeschakeld in Parijs

Frank (franklop)

Na Li kan prolongatie van haar titel op Roland Garros vergeten. De Chinese moest maandag in de vierde ronde haar meerdere erkennen in qualifier Yaroslava Shvedova. De Kazachse nummer 142 van de wereld won met 3-6, 6-2 en6-0 en stuit bij de laatste acht op Petra Kvitova (4) of Varvara Lepchenko. Li won vorig jaar Roland Garros door Francesca Schiavone in de finale te verslaan. De Italiaanse sneuvelde zaterdag al een ronde eerder.

Aanvankelijk verliep alles volgens schema voor Li, die met gemak de eerste set met 6-3 won. In het tweede bedrijf zakte haar spel echter tot een bedenkelijk niveau. Li produceerde liefst zestien onnodige fouten en leverde viermaal haar service in. Shvedova moest ook twee breaks toestaan, maar pakte desondanks de tweede set eenvoudig met 6-2.

Ook in het derde bedrijf voerde Shvedova de regie. De Kazachse, ooit de mondiale nummer 29 maar door blessureleed afgezakt op de wereldranglijst, pakte snel een 3-0 voorsprong. Li kreeg in de vierde game de mogelijkheid om de spanning terug te brengen, maar liet vier breekkansen onbenut. Shvedova liep vervolgens uit naar 5-0 en sloeg op haar tweede matchpoint toe.

Shvedova evenaarde door de zege haar beste prestatie op een grandslamtoernooi. Twee jaar terug reikte ze eveneens in Parijs tot de laatste acht.

Bij de mannen schakelde Juan Martin del Potro de Tsjech Tomas Berdych (7) uit. De als negende geplaatste Argentijn zegevierde in vier sets: 7-6 (6), 1-6, 6-3 en 7-5. Del Potro mag zich nu opmaken voor een treffen met Roger Federer, de nummer drie van de plaatsingslijst.


Titelverdedigster Li uitgeschakeld in Parijs (Foto: Novum)