Bond schorst Kobiashvili voor zeven maanden

Frank (franklop)

Hertha BSC-speler Levan Kobiashvili is door de Duitse voetbalbond DFB tot het eind van het jaar geschorst. De Georgiër sloeg tijdens het promotie/degradatieduel tegen Fortuna Düsseldorf scheidsrechter Wolfgang Stark met een vuist in zijn nek, omdat hij te vroeg zou hebben afgefloten.

De bond wilde Kobiashvili aanvankelijk een jaar van de Duitse voetbalvelden houden. Omdat de 34-jarige voetballer heeft bekend is de straf verlaagd. Hij heeft de schorsing geaccepteerd.

Thomas Kraft, Andre Mijatovic en Christian Lell hebben zich namens de hoofdstedelijke ploeg ook misdragen tegen Düsseldorf. Kraft en Mijatovic scholden Stark uit en moeten daarom nu respectievelijk vier en drie wedstrijden toekijken. Lell wacht nog op zijn straf.

Het duel tussen Hertha en Fortuna eindigde in 2-2. Door die uitslag promoveerde Fortuna en degradeerde Hertha. De wedstrijd moest in blessuretijd worden stilgelegd omdat Fortuna-fans het veld bestormden. De Berlijnse club beweerde dat de spelers zich onveilig hadden gevoeld en protesteerde daarom twee keer tegen de degradatie, maar kreeg beide keren nul op het rekest.


Bond schorst Kobiashvili voor zeven maanden (Foto: Novum)