Sciencefiction heerst in de Nederlandse bioscopen

Borizzz

Het Nederlandse bioscooppubliek smulde afgelopen weekeinde van sciencefiction. Zowel de nummer één als twee in de lijst van best bezochte films behoort tot het genre, respectievelijk Prometheus en Men in Black 3.

Prometheus is een sciencefictionthriller van Ridley Scott en een prequel van zijn succesfilm Alien uit 1979. De hoofdrollen in de film zijn voor Noomi Rapace, Michael Fassbender en Charlize Theron.

De tweede plaats is voor sciencefictionkomedie Men in Black 3, die over tijdreizen gaat. Will Smith en Tommy Lee Jones hullen zich voor de derde keer in het zwart om de aarde te beschermen tegen buitenaardse wezens. Ook Josh Brolin is dit keer van de partij, als de jongere versie van Jones.

De derde plaats is voor de komedie What to Expect When You're Expecting, met onder anderen Cameron Diaz en Jennifer Lopez. De top vijf wordt gecompleteerd door de komedie The Dictator van en met Sacha Baron Cohen en het superheldenepos The Avengers, met onder anderen Robert Downey jr en en Scarlett Johansson.