E3-Persconferentie Microsoft liveblog

Kevin (KoosyNL)

Vandaag gaat de E3 van start. Deze gamebeurs in Los Angeles is het hoogtepunt van het jaar als het om gamen gaat, en er wordt ook dit jaar weer veel van verwacht. We beginnen deze E3 met de persconferentie van Microsoft waar het natuurlijk ook over Xbox 360 zal gaan.

In dit bericht zullen we jullie live op de hoogte houden van de gebeurtenissen op de persconferentie van Microsoft. We gaan over ongeveer 45 minuten van start. Tot die tijd aan jullie de vraag: wat hopen jullie te zien? Zullen we meer van de nieuwe Gears of War en Halo gaan zien? En wat voor verrassingen zal Microsoft voor ons in petto hebben?

[20:03] Huh? Hij houdt gewoon op na die demo. Dat was de presentatie. Nou goed. Dat was hem weer mensen. Veel plezier met de volgende persconferentie!

[20:02] De toekomst is zwart... ops.

[20:00] Je kunt in elk geval in een helikopter vliegen. In een kleine stad. De helikopter maakt soms geen geluid meer trouwens. Bugs in de software?

[19:57] Je hebt nu een apparaatje op je arm. Hiermee zul je waarschijnlijk tactische dingen mee kunnen doen. Hij kan in elk geval zijn helikoptertje opdracht mee geven.

[19:54] Ik kan alvast melden dat Killstreaks weer beschikbaar zullen zijn. Ook kun je in multiplayer nieuwe wapens kopen. 

[19:52] Black Ops 2. Waarschijnlijk kunnen we schieten. 

[19:51] Mark Whitten komt weer terug op het podium. 

[19:50] Klaar! Nieuwe games graag. En laat Black Ops 2 weg graag.

[19:46] Usher. Meer niet. Genoeg voor nu. Hij laat zien hoe je moet dansen. Wie heeft dat nodig nu we Dance Central hebben?

[19:44] Tijd voor de dansgames. Waar is Wessiej? Hij smult hiervan. Usher ook, hij presenteert Dance Central 3.

[19:42] Haha! Geniale diss van South Park-makers voor Microsoft. In hun eigen presentatie.

 

[19:40] South Park-filmpje voor de nieuwe game. Er komt een nieuwe jongen: jij. Dit gaat echt geniaal worden. Niet minder.

[19:39] Wreckateer is eigenlijk Angry Birds 3D voor de Kinect. Komt in de zomer voor Xbox Live Arcade.

[19:38] Alex Ruiz; Je favoriete kleuterjuf komt op het podium om Wreckateer aan te kondigen. Een kekke titel voor Kinect.

[19:36] Veel QuickTimeEvents. Gewoon omdat we dat zo leuk vinden. Redfield is lekker in een helikopter op een treinspoor aan het glijden. Bruce Willis eat your heart out.

[19:35] Zombies worden gekilled, gangetjes worden verkend. We zijn weer uit Afrika gevlucht. TAAAANK!

[19:33] Sjakie Asaki (of een andere Japanse naam) komt op het podium om Resident Evil 6 te laten. zien. Refield en Valentine helpen elkaar.

[19:32] Laatste nieuwe game laat ons een bol met een oog zien. Wat de hek is dit? De game heet in elk geval Matter en is gemaakt voor Kinect.

[19:31] De tweede game heet LocoCycle en zal waarschijnlijk een racegame worden.

[19:30] De game heet Ascend: New Gods. Het lijkt op een Hack and Slash RPG waarbij je bruut goblins en orcs kunt killen.

[19:29] Volgens Phil Spencer komen er nieuwe games aan. De eerste game komt van de makers van Toy Soldiers.

[19:28] De eerste DLC van Tomb Raider komt eerst voor Xbox uit.

[19:26] Lara is in elk geval niet meer die onverslaanbare femme fatale die ze was. Ze knalt tegen bomen, valt op glassplinters en gilt als een natte droom. Compleet met verwondingen en alles.

[19:24] Met een pijl met vuurtip schiet Lara op een olievat om de boel te laten ontploffen en vijandjes uit de weg te ruimen. Weinig pistolen voor Lara in deze trailer. Behalve de shotgun waarmee ze deuren omver knalt.

[19:23] Lara ziet er tof uit met pijl en boog. Je ziet XP in de hoek. Dat betekent dat je kunt levelen?

[19:22] Darrel Galager en co komen online om Tomb Raider te laten zien. Eindelijk weer games!

[19:20] Je kunt je muis besturen via je tablet of smartphone. Alles wordt makkelijker! Waar hebben we nog een pc voor nodig. Het komt deze herfst uit.

[19:17] Je kunt ook je Xbox besturen via je smartphone of tablet. Internet zal overigens ook naar je Xbox komen. Nu hoef je dus niet naar je computer te rennen voor cheats.

[19:16] Je kunt Xbox SmartGlass in combinatie met je TV gebruiken. Formaties op je tablet klaarzetten en zo laten uitspelen op het scherm. Halo 4 toont nu informatie op je tablet. Iedereen wil de Wii U nadoen!

[19:15] Je kunt ook Game of Thrones via HBO kijken en overnemen op je tablet. Kunnen we ook gamen op de iPad met Xbox-games?

[19:12] Mark Whitten. Hoofd van Xbox Live kondigt Xbox SmartGlass aan. Je kunt het met iPad, iPhone, Android etc. gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld films op je Xbox terugkijken op je tablets. Zo is er nog veel meer innovatie mogelijk.

[19:10] Na alle innovaties die Nike heeft gebracht, brengen ze nu een Nike Fitness-game: Nike+ Kinect Training. Het zal een compleet social network bevatten voor mensen die ook atleet willen zijn. Immers: If you have a body, you are an athlete.

[19:08] Stefan Olander komt op het podium met een Nike-verhaaltje. Is dit een Nike Fitness-game? Nee? Wat doet het dan in de Microsoft-presentatie?

[19:07] Kinect transformeert entertainment. De toekomst van fitness vind je op Kinect. 

[19:05] Xbox Music gaat een echte media center van je Xbox maken. Waar blijven de games dan?

[19:04] Splitscreen sport kijken op je Xbox. Dat dit nog kan in Nederland.

[19:02] Wat betreft sporten: NBA (basketbal) komt naar Xbox. NHL (ijshockey) komt ook. 

[19:01] Ze krijgen nieuwe licenties om via Xbox te laten zien. Denk aan Nickelodeon en Machinima. 

[19:00] Het nieuws is dat je nu in alle talen kunt praten tegen Kinect. Is Bahasa, Swahili en Vlaams ook inbegrepen? Selamat Makan, Xbox!

[18:59] Bing wordt verbeterd. Hij kan nu alles vinden wat je leuk vindt. door "Xbox", "Bing (Genre)" te zeggen, zoekt hij voor je. Xbox, find afstandsbediening. Dank je.

[18:58] Na het gebruikelijke dubstep zien we de naam: Forza Horizon en een releasedatum van 23 oktober dit jaar.

[18:56] De nieuwe Forza is aan de beurt. Vliegende auto's in de bossen van een open wereld, volgens de makers. Ook 's nachts kan gereden worden.

[18:55] De eerste beelden van Gears of War worden getoond. Testosteron, vlammen en zagen. Gears of War Judgement komt in 2013.

[18:54] Phil Spencer komt het podium op. Het hoofd van Microsoft Studios. Dit wordt het grootste jaar voor Xbox.

[18:52] Een nieuwe Fable Journey-aankondiging. We kunnen nu kamehameha's doen om de beesten aan te vallen.

[18:51] Montana gilt tegen het scherm. Microsoft is ietwat makkelijk te voorspellen dit jaar. Straks komt de Black Ops 2 OMG eerste DLC-melding nog. Geloof mij.

[18:50] Joe Montana, een bekende quarterback, komt het podium op om te schreeuwen tegen de nieuwe Madden.

[18:49] Je kunt met Kinect je hele team of formatie veranderen. Ook kun je je teamleden aansturen in be a pro-mode. Kinect houdt ook je gescheld in de gaten. De scheids zal hier op reageren.

[18:48] Andrew Wilson komt het podium op. FIFA en Madden wordt beter met Kinect. Gaan we weer sporters op het podium horen gillen?

[18:47] De man die hij heeft gezocht schiet zichzelf neer. De missie is voor niks geweest. Einde. Terug naar het podium! Lente 2013 komt hij uit.

[18:44] Kinect is gesignaleerd! Je kunt vijandjes roepen in Splinter Cell en ze zullen reageren.

[18:42] Sam Fisher is op zoek naar een terroristische leider bij de grens van Irak. Het is nog steeds mogelijk om via de balkjes boven het hoofd de fast kills uit te voeren.

[18:41] Verrassing! een nieuwe Splinter Cell-game. Je bent in een oosters dorpje. De game heet Splinter Cell: Blacklist.

[18:39] Dit jaar geven ze de beste games! Ze beginnen met Master Chief. Xbox komt ook naar je mobiel en PC.

[18:38] Dat was Halo 4. Nu komt Don Mattrick op het podium om ons welkom te heten.

[18:36] Master Chief komt allerlei aliens die lasers kunnen schieten tegen. De beesten lijken de planeet te bewonen.

[18:34] Master Chief loopt op de crash site op een groen beboste planeet. Tot nu toe ziet het er allemaal een beetje meer van hetzelfde uit.

[18:33] Master Chief is terug. Hij ziet een enorm schip over zich heen vliegen, klaar om te crashen.

[18:31] We beginnen met Halo 4. We zien een groot leger en een aantal beelden in de ruimte.

[18:30] De persconferentie begint. Pak je popcorn.

[18:26] Nog vier minuten! Warm je Kinect maar alvast op!

[18.00] Wij zijn er in elk geval klaar voor! De zaal begint vol te lopen en het podium wordt voorbereid. Laat maar komen!