Poels kopman Vacansoleil in Tour de France

Olga Kroeders

Wout Poels is door Vacansoleil-DCM voor de komende Tour de France aangewezen als kopman voor het algemeen klassement. Dat heeft de 24-jarige Limburger van de ploegleiding te horen gekregen. Poels maakte vorig jaar zijn debuut in de Tour, maar stapte toen in de negende etappe ziek af.

Poels voelt zich vereerd met de rol als kopman. "Heel mooi dat de ploeg zo veel vertrouwen in me heeft", zegt hij in Wielerland Magazine. "Ik ga er alles aan doen om goed voor de dag te komen."

Rob Ruijgh, vorig jaar op de 21e plaats de beste Nederlander in het klassement, kan leven met de rolverdeling. "Natuurlijk rijd ik zelf ook graag voor een eigen klassement, vooral omdat ik het afgelopen jaar zo goed deed. Maar we kunnen niet allemaal kopman zijn, dus heb ik me er bij neergelegd."

Vacansoleil onthulde vorige maand de voorselectie van veertien renners. Daarbij zitten ook de Nederlanders Johnny Hoogerland, Kenny van Hummel, Lieuwe Westra en Pim Ligthart. De definitieve negenkoppige Tourselectie wordt op 21 juni bekend. Negen dagen later gaat de Tour van start in het Belgische Luik.