Van Hanegem: "Sneijder is te snel tevreden"

Olga Kroeders

Willem van Hanegem zag zaterdag tegen Noord-Ierland (6-0) "één van de betere uitzwaaiwedstrijden van het Nederlands elftal ooit".

"Ik moet toegeven dat ik me tijdens de wedstrijd van zaterdag niet heb verveeld, maar dat kwam toch vooral door de ruimte die we kregen om te voetballen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Verder zei het me niet zo veel omdat ik net als iedereen weet dat het tijdens het EK er allemaal wat serieuzer aan toe zal gaan."

"Er is vanuit dat perspectief nog veel werk aan de winkel. Ik maak me bijvoorbeeld zorgen om Arjen Robben. Die zei zaterdag doodleuk dat zijn momenten nog komen, maar ik weet dat zo net niet. Robben is een van onze beste spelers, maar sinds Afellay op links staat, gaat de bal nauwelijks nog naar de andere kant, waar Robben staat. Robben moet juist veel aan de bal komen om zijn waarde te bewijzen. Dat moet hij afdwingen, maar ik zag hem dat te weinig doen."



"Van Sneijder vind ik dat hij momenteel te snel tevreden is over zichzelf. Wesley is een fantastische voetballer die wat mij betreft wel veertig goede passes kan geven in een wedstrijd. Hij is de man om wie het spel moet draaien, hij moet het niveau opkrikken, hij moet het elftal meenemen. Die Sneijder heb ik nog niet gezien", aldus Van Hanegem.