Epic Games helpt Big Huge Games-werknemers

Epic Games gaat een nieuwe studio bouwen in Baltimore om het team van Big Huge Games bij elkaar te houden en ze weer werk en een inkomen te geven. Big Huge Games is een dochterbedrijf van 38 Studios en ze zijn allebei gesloten door grote financiële problemen.

De directeuren van Epic hielden vorige week woensdag een vergadering over de kwaliteit van hun spellen. Het bedrijf wilde aan meer grote projecten werken maar daarvoor hadden ze meer talentvolle werknemers nodig. In een korte tijd zo veel werknemers vinden leek onmogelijk, totdat de voormalige directie van Big Huge Games aanklopte bij Epic met de vraag of zij mochten werken aan Epic IP's.

Het gaat niet lukken om op tijd een studio in te richten. Veel van de ontslagen werknemers moeten al hun spaargeld gebruiken om rond te komen en het ziet er naar uit dat dit op zal zijn voordat de nieuwe studio af is. Daarom gaat Epic ook mensen aannemen voor het hoofdkantoor in North Carolina.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen Epic gaat aannemen en aan welke IP's de nieuwe studio gaat werken. Epic is niet de eerste die hulp biedt: Zynga, ZeniMax Online en andere studio's in de omgeving reiken ook de helpende hand.