Consoles gaan dood volgens Crytek-baas

wc-eend

De baas van Crytek, Cevat Yerli, heeft in een interview met een Duitse website aangegeven dat hij denkt dat de volgende generatie consoles de laatste zal zijn. Meer mensen gaan zich richten op de markt van mobiele games en browsergames.

Yerli geeft aan dat de hardcoregroep nog wel blijft bestaan maar dat deze te klein wordt. De ontwikkelaar heeft daarom ook nog geen plannen voor de Wii U en de PS Vita. Gamers kopen vandaag een goedkope game van 99 cent, spelen dat dagelijks een paar minuten en kopen dan wat anders na een maand of twee.

De Wii U zal wel games krijgen die op de CryEngine draaien maar is allemaal via licenties. De PS Vita is volgens de ontwikkelaar te laat gekomen vanuit een zakelijk perspectief. Persoonlijk geeft Yerli aan zich er wel mee te vermaken.

Yerli geeft ook aan dat het streamen van games nog niet optimaal is. Als je nu Crysis zou streamen is dat vergelijkbaar met Avatar bekijken in een YouTube-filmpje van zeer slechte kwaliteit. Internetverbindingen moeten volgens de ontwikkelaar eerst verbeteren voor de volledige potentie gebruikt kan worden.