FOK!filmtip van de dag: The Ghost Writer / Harry Brown

René (MrManiak)

Elke dag zijn er leuke films op televisie die beslist de moeite waard zijn. De ene keer puilt het aanbod uit van de films terwijl het de andere keer wel héél erg goed zoeken is. FOK!film helpt jou met onderstaande selectie aan filmtips voor vanavond.

De filmavond van deze maandag heeft zowel goede als minder goede films op het menu. Zo kan je om 20.30 uur naar verschillende films kijken. Zo is op RTL7 is de film Thick As Thieves te zien, RTL8 zendt Zathura: A Space Adventure uit en Net5 heeft op dit tijdstip de film Pearl Harbor voor de kijkers opgestart. Toch gaan wij naar een ander kanaal zappen, namelijk SBS6 met de film The Ghost Writer.

Wanneer de Britse ghostwriter The Ghost (McGregor) van zijn agent de opdracht krijgt de memoires van de Britse premier Adam Lang (Brosnan) te schrijven, lijkt dat voor hem de kans van zijn leven.

Naarmate de schrijver zich verder in de materie verdiept, ontdekt hij dat er ook een voorganger is geweest die de memoires zou schrijven en die op mysterieuze wijze is verongelukt.
Er komen steeds meer aanwijzingen naar boven dat Lang ooit geheime banden met de CIA heeft gehad en dat de vorige ghostwriter deze per ongeluk had ontdekt.

Als vanuit het niets de premier ervan wordt beschuldigd dat hij terroristen illegaal gevangen zou hebben genomen en aan de CIA zou hebben uitgeleverd, valt voor The Ghost ineens alles op zijn plaats. Heeft zijn voorganger wellicht verborgen informatie over de banden tussen Lang en de CIA in zijn manuscript achtergelaten? En zo ja, is The Ghost zijn leven dan nog wel zeker?

Mocht je na The Ghost Writer nog steeds zin hebben om een filmpje te kijken, geen probleem. Om 22.30 uur, RTL7 start de film Harry Brown. De film vertelt het verhaal van de gepensioneerde marinier en weduwnaar Harry Brown (Michael Caine). Brown leidt een teruggetrokken leven in een achterstandswijk in London, waar hij dagelijks geconfronteerd wordt met hangjongeren en waar drugs en wapens aan de orde van de dag zijn. De dagen brengt hij door met zijn enige en beste vriend Leonard (David Bradley). Als Leonard op een dag vermoord wordt door de plaatselijke straatbende en de politie niks onderneemt, neemt Harry het heft in eigen handen. Zijn doel is de dood van zijn vriend wreken bij de daders en zijn buurt opschonen van criminaliteit en ellende. Dit brengt hem niet alleen in groot conflict met de straatbende, maar ook met de politie.

Fijne filmavond gewenst!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redactielid voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl.