Nintendo presenteert nieuwe Wii U-controller en meer

wc-eend

Nintendo heeft vannacht in hun pre-E3-presentatie de nieuwe Wii U-controller getoond: de Wii U GamePad. Zo is de button lay-out aangepast, zijn er twee joysticks die ook ingedrukt kunnen worden en zit er een NFC Reader/Writer op de controller. Daarnaast is de achterzijde ook aangepast voor een betere handligging.

Met de NFC Reader/Writer is het mogelijk om objecten met een NFC-chip op de controller te plaatsen en die informatie uit te lezen naar de console. Mensen die de afstandsbediening van de televisie altijd kwijt zijn, wees niet ongerust want de Wii U GamePad kan ook als normale afstandsbediening voor de televisie functioneren. Naast de Wii U GamePad komt er ook een Wii U Pro Controller. Deze controller lijkt meer op een controller zoals de PS3 en Xbox 360 hebben zonder een scherm in het midden. Deze controller is vooral handig voor mensen die van plan zijn vele uren in een spel te stoppen. De Wii-controller en bijvoorbeeld het Balance Board zullen gewoon bruikbaar zijn op de Wii U.

Communicatie tussen je vrienden en andere gamers is een belangrijk iets voor de mensen van Nintendo. Zo is het mogelijk om te videochatten met behulp van de Wii U GamePad maar kun je ook berichten sturen en delen met vrienden. Deze berichten kun je tikken op de GamePad met behulp van een onboard touchscreen of je kunt met een losse vinger een handgeschreven bericht of tekening maken.

Om de communicatie makkelijker te maken en duidelijk te maken wat er allemaal leeft in de wereld van de Mii's is er het Miiverse gecreëerd. Dit universum voor Mii's is zichtbaar als je de Wii U opstart en toont op het beginscherm grote tegels van de populairste games. Hieromheen verzamelen zich Mii's die in een account hebben op jouw console, vrienden van jou zijn of onbekende Mii's van landgenoten. Op dit scherm zie je ook alle berichten die de Mii's geschreven hebben en gedeeld worden met anderen. Vrienden kunnen ook als ontwikkelaars daarvoor kiezen berichten achterlaten in een game op bepaalde stukken van het spel. Dus mocht er een moeilijk stuk zijn dan kun je bijvoorbeeld lezen hoe je vrienden het hebben opgelost of nog niet.

Aankomende persconferentie van Nintendo zal volledig in het teken staan van Wii U. De Nintendo 3DS zal op andere momenten tijdens de beurs nog genoeg aandacht krijgen. Tijdens de persconferentie krijgen we meer te zien over de interactie tussen de Wii U GamePad en de console zelf. Bekijk hieronder de Engelse YouTube-versie van de presentatie zonder Nederlandse ondertitels. Voor ondertitels kun je op de officiële website terecht.