[RG] Azarenka kan koffers pakken

Rosario

Victoria Azarenka is in de vierde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Wit-Russische verloor haar partij in twee sets tegen de Slowaakse Dominica Cibulková.

Beide dames werden vroeg in de eerste set gebroken, maar uiteindelijk wist Cibulkova toch een break meer te pakken en uit te lopen naar 4-2. Daarna pakte ze ook beide daaropvolgende games en won de eerste set vrij eenvoudig.

Azarenka begon de tweede set goed en brak meteen de service van de Slowaakse. Ze wist haar voorsprong echter niet vast te houden en het stond al vlug weer 2-2. Zowel Cibulková als Azarenka sloegen deze games nogal wat unforced errors door de wind op de baan.

De set schommelde heen en weer. Cibulková kwam op 4-2, en uit frustratie sloeg Azarenka onder luid boegeroep van het publiek een racket kapot op het gravel. Toch wist de mondiale nummer één terug te komen tot 4-4, waarna ze uitliep tot 6-5 en de set uit kon serveren. Daar slaagde ze echter niet in en Cibulková dwong een tiebreak af, die ze na mooi tennis van beide kanten won met 7-4.

Azarenka moet dus al vrij vroeg het toernooi verlaten, en Cibulková neemt het in de volgende ronde op tegen de winnares van de wedstrijd tussen Sloane Stephens en Samantha Stosur.