Witwasverdachte moet Porsche en Mercedes inleveren

Redactie

Een 37-jarige Limburger heeft woensdag zijn Porsche en Mercedes afgevoerd zien worden. Justitie legde ook beslag op een scooter, een aantal bankrekeningen en de overwaarde op zijn woning. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van witwaspraktijken en hoopt een deel van zijn illegaal verkregen geld terug te vorderen.

Opsporingsdienst FIOD kwam de man op het spoor doordat hij veel uitgaven deed, waar weinig legale inkomsten tegenover stonden. Justitie vermoedt dat de Limburger met crimineel geld onder meer auto's kocht en investeerde in drugs en verbouwingen van zijn huis.

De FIOD doorzocht woensdag de woning van de man in de omgeving van Roermond. Daarbij werd de hulp van enkele landmachtteams ingeroepen, die gespecialiseerd zijn in het traceren van verborgen ruimtes. In de woning werd een wapen gevonden.

De man werd vorig voorjaar al aangehouden voor cocaïnebezit. Daarvoor zit de Limburger in voorlopige hechtenis en moet hij binnenkort voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Het witwasonderzoek kwam uit deze zaak voort.


Witwasverdachte moet Porsche en Mercedes inleveren (Foto: Novum)