Fernandes erg blij met tiende plaats in kampioenschap

Peterselieman

De dertiende plaats van Heikki Kovalainen in de Grand Prix van Monaco werd bij het Caterham F1 Team met gejuich ontvangen. Het betekende dat de Maleisische renstal doorschoof naar de tiende plaats in het constructeurskampioenschap, een plaats die aan het eind van het seizoen geld waard is.

Team-eigenaar Tony Fernandes is dan ook erg blij. "Ik ben nog steeds aan het nagenieten van Monaco. Dat we weer tiende staan, is heel belangrijk, maar er zijn nog veertien races te gaan, dus we kunnen nog niet achterover leunen. Heikki's dertiende plek en zijn gevechten tonen echter aan dat al het werken van de afgelopen jaren zijn vruchten begint af te werpen. Vitaly had de laatste paar races niet zoveel geluk, maar ik weet zeker dat het vanzelf wel goed komt met hem."

"Ik ben reliastisch over wat we bereikt hebben en realiseer me heel goed dat Monaco een uniek circuit is. Maar ik weet ook dat we gedurende het seizoen kleine maar zekere stappen vooruit blijven zetten. Tijdens de race in Monaco kregen we nog goed nieuws uit de fabriek over een update die voor Silverstone staat gepland en om zoiets door te krijgen terwijl we aan ons beste race van het seizoen bezig zijn, is voor mij nog een bewijs dat we dit jaar erg goed bezig zijn."

Fernandes hoopt dat in Canada weer een stuntje kan worden uitgehaald, omdat het traditioneel een race is waar redelijk wat uitvallers zijn.