Geblesseerde Lampard moet EK missen

Peterselieman

Het Engelse voetbalteam moet het op het komende EK in Polen en Oekraïne stellen zonder Frank Lampard. De Chelsea-speler liep gisteren tijdens de training een dijbeenblessure op. Een scan wees uit dat de ervaren prof, die negentig keer voor zijn land uitkwam, enige tijd uit de roulatie zal zijn.

Bondscoach Roy Hodgson is niet blij het de tweede klap die hij in korte tijd te verwerken heeft gekregen. Hij heeft Jordan Henderson als vervanger opgeroepen. "Het is een enorme klap voor het team, vooral omdat eerder al in de vorm van Gareth Barry een ervaren speler was afgehaakt. De arts kon niet garanderen dat Frank deel zou kunnen nemen aan de groepswedstrijden, waardoor we hem centraal op het middenveld moesten vervangen."

"Behalve dat het een klap voor het team is, is het ook erg teleurstellend voor Frank zelf. Hij was de laatste tijd erg goed in vorm en keek uit naar het toernooi. Hij heeft in de kwalificatie een grote bijdrage geleverd, dus het is wrang dat hij nu door een blessure niet aan het toernooi deel kan nemen."