Hertha in beroep tegen straffen spelers

Peterselieman

Hertha BSC gaat in beroep tegen de straffen die de Duitse voetbalbond DFB aan zijn spelers wil opleggen. Vier spelers zouden scheidsrechter Wolfgang Stark fysiek en verbaal hebben aangevallen na de veelbesproken 2-2 in het promotie/degradatieduel tegen Fortuna Düsseldorf. Door die uitslag promoveerde Fortuna en degradeerde Hertha.

De DFB wil Levan Kobiashvili voor een jaar straffen. De Georgiër zou Stark met een vuist in zijn nek hebben geslagen. Thomas Kraft, Andre Mijatovic en Christian Lell hadden zich namens de Berlijners ook misdragen. Zij scholden Stark uit en worden daarom als het aan de bond ligt respectievelijk vier, vijf en zes wedstrijden geschorst.

Hertha had al twee keer protest ingediend tegen de degradatie. De wedstrijd in Düsseldorf werd diep in blessuretijd ruim twintig minuten stilgelegd omdat het veld door Fortuna-fans werd bestormd. Toen het veld weer leeg was, werd het duel uitgespeeld. Hertha betoogde dat de spelers zich onveilig voelden, maar kreeg beide keren nul op het rekest.