Aaron Sorkin twijfelde over Jobs-film

Borizzz

Aaron Sorkin heeft lang getwijfeld of hij wel een film wilde maken over Apple-baas Steve Jobs. "Het is toch een beetje alsof je over The Beatles schrijft", zegt de scenarist tegen technologiewebsite All Things D. "Zo veel mensen weten zo veel over hem, veel meer dan ik." Steve Jobs overleed vorig jaar op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De scenarist van films als A Few Good Men en Social Network vreesde een 'mijnenveld van teleurstellingen'. Hij vindt dat het bioscooppubliek speelfilms die zijn gebaseerd op waar gebeurde verhalen moet beschouwen als een interpretatie. "Ze moeten het zien als een schilderij en niet als een foto", zegt de 50-jarige Sorkin.

Volgens geruchten gaat Ashton Kutcher de rol van Jobs vertolken in de film die Sorkin schrijft. De scenarist weet van niets. "Wie hem ook gaat spelen, het moet een heel goede acteur zijn."

De scenarist die ook achter de succesvolle tv-serie West Wing zat, zegt altijd over mensen te schrijven die slimmer zijn dan hij. "Iedereen in mijn familie is slimmer dan ik, net als de vrienden met wie ik ben opgegroeid." Wanneer de film over Steve Jobs uit moet komen, is nog niet bekend.


Aaron Sorkin twijfelde over Jobs-film (Foto: Novum)